Historia

Vintern 1997 tog jag för första gången mina första staplande skid och stavtag vid Landehofstugan hemma i Landvetter. Bestlutet att börja åka skidor i vår region kanske inte var med mest naturliga men tack vare min pappa och äldre brors intresse började jag som sagt träna lite grann. Även om mitt största intresse då låg i fotbollen tränade jag också mycket skidor och nådde en del framgångar. Vi i vår träningsgrupp körde ihop ett par gånger i veckan och turnerade runt på tävlingar i södra Sverige på helgerna. När jag sen blev 15-16 år gammal började jag också göra bra resultat på de större nationella tävlingarna och tack vare 10:plats på både USM och Folksam Cup lyckades jag ta mig in på skidgymnasiet i Torsby där min bror också börjat. 

 

Under mina år i Tosby gick jag stadigt framåt som skidåkare, med både mer träning samt bättre och bättre resultat. Under mina två första år som junior placerade jag mig allt som oftast runt topp 10 i juniorcuperna och JSM men det var under mitt tredje år som det verkligen lossnade för mig. Under JSM i Boden lyckades jag köra till mig 4 medaljer, två individuellt (2:a 10km klassikst, 3:a sprint fristil) ett silver i stafett samt en lagmedalj. Mitt sista år som junior blev också det ett bra år då jag kom med i den svenska truppen till JVM i Tyskland samt bärgade ett par pallplatser i den svenska juniorcupen.

 

Innan jag blev senior hann jag också med att under två säsonger tävla i rullskidor, både världscupen samt JVM. Tack vare denna tävlingsform har jag fått mycket nyttiga erfarenhet av tävlande i Europa och framförallt haft fantasiskt roligt. Och det har gått ganska bra också. Har bland annat vunnit en världscup, varit på pallen ytterligare ett par gånger samt kört mig till ett JVM silver.

 

Efter att jag avslutat mina fyra år i Torsby var det dags att flytta ännu längre norrut. Nu till Östersund där jag kom in på skiduniversitetet. Min elitsatsning blev nu än mer målinriktad och seriös med såväl bättre som mer träning. Resultaten i spåren visade direkt att detta gav utdelning. Under mina inledande år som senior gjorde jag flera bra resultat såväl nationellt med bland annat 5:e plats på SM samt internationellt med exempelvis en 6:e plats på U23 VM. Tack vare dessa resultat togs jag ut i det svenska utvecklingslandslaget träningsgrupp och även en hel del världscuptävlingar som bland annat Tour de Ski, för-OS och Holmenkollens femmil. Även resultaten på denna nivån blev bättre och bättre och jag fick till slut även chansen i A-landslaget. Träningen med några av världens bästa skidåkare utvecklade såklart mig mycket och jag nådde några höjdpunkter som 9e plats på en världscupsprint i Nove Mesto. Självklart vill jag dock mer än så och förhoppningsvis ska den nya landslags-konstellationen där jag numera ingår i en sprintsatsning utveckla min skidåkning ytterligare. 

 

 

Fortsättning följer..Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER