MÖTE MED VÄGGEN

27 mars 2013

Min premiär på långloppsscenen blev en smärtsam påminnelse om vilken oerhört påfrestande idrott längdskidor är. Trots att femmilen i Holemkollen fortfarande delvis gjorde sig påmind i min trötta kropp valde jag att i lördags ställa upp i Årefjällsloppet. Avslutningstävlingen av Ski Classics. Loppet var 75 km långt och till skillnad mot många långlopp innehöll det även ett par rejäl stigningar. De första 15 km hängde jag som många andra med den stora klungan. Precis innan den första långa stigningen upp mot Ottsjö fick jag dock släppa. Efter detta följde ett par mil av varierande åkning då jag i vissa stunder körde själv eller i grupp. Ibland kändes det ganska bra i kroppen och ibland tyngre. Med ca 20 km kvar till mål tog det dock stopp. Jag mötte då någon form utav vägg och kraften pös på ett frustrerande sätt ur kroppen. Framförallt de sist 7-8 km av loppet var de absolut längsta jag åkt. Krafterna fanns helt enkelt inte där och jag kände mig yr och fruktansvärt trött. Nästan sömnig. Tog mig i alla fall i mål vilket var otroligt skönt. Resultatet blev en 43:e plats vilket jag såklart inte är nöjd med men ska jag vara ärlig var resultatet inte heller jätteviktigt för mig i detta lopp.

 

Efter ett par timmar av återhämtning och intag av mat och dryck blev det på kvällen festligheter tillsammans med de andra grabbarna i Team Arkmek, plus massa andra skidåkare. Riktigt trevligt och välbehövligt efter en lång skidsäsong.

 

Resultat Årefjällsloppet 2013:

 

Bild: Magnus Östh

Tagen i i starten i Vallbo, jag till höger med nr 58, http://www.facebook.com/skiclassics« Tillbaka | RSS | Dela

« Tillbaka | Dela

Blogg

30

okt

Mallorca-läger

24

okt

Läger i Prioritet Serneke Arena

16

okt

Höstträning

20

sep

Vinst i Östersundtrail

Arkiv | RSS

SPONSORER